Specialisaties

Algemeen

 

Algemene klachten aan het houding en bewegingsapparaat en houdingsafwijkingen (kyfose, scoliose, lordose). Nek schouderklachten, rugklachten , bekken(bodem) klachten.

 

Behandeling Chronische pijn 

 

Iedereen heeft wel eens pijn. Pijn is een signaal van het lichaam wanneer er iets niet goed is. Deze pijn kan acuut zijn en over gaan, maar pijn kan ook aanhouden. We spreken van Chronische Pijn als de pijnklachten langer dan

3 maanden bestaan. Chronische Pijn kan grote gevolgen hebben op uw dagelijks leven. Oefentherapie kan helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren door de balans terug te vinden tussen de belasting en belastbaarheid. Door oefentherapie kunt u weer regie en controle over uw eigen leven terug krijgen. U kunt beter omgaan met chronische pijn.

DORIENBEWEEGT is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Dit netwerk bestaat uit oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met chronische pijn. Alle oefentherapeuten volgen een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in het Chronisch Pijn Protocol. Daarnaast is er een brede samenwerking met andere professionals. Voor meer informatie, ga naar www.netwerkchronischepijn.nl

 

Slaapoefentherapie

 

Wanneer u slecht slaapt of slaap tekortkomt, door bijvoorbeeld studie of stress, dan is het een grote kans dat u hier last van heeft in het dagelijks functioneren. Uw gevoel, denken, handelen en omgeving beïnvloeden uw nachtrust. De risicogroepen zijn o.a. studenten, patiënten met chronische (rug, nek, hoofdpijn) pijnklachten en/of psychosomatische klachten. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

DORIENBEWEEGT is sinds 2016 aangesloten bij het Netwerk Slaapoefentherapie. Slaapoefentherapie is het bewustmaken, geven van inzicht, slaap en lichaamseducatie, ervaren van inadequaat gedrag (spanning) en adequaat gedrag. Maar ook door middel van cognitieve gedragstherapie leren weer positief of neutraal te leren denken en handelen. Grenzen leren stellen en beter te leren plannen. De combinatie van gedragsverandering, lichaamsbewustwording en positieve bekrachtiging geeft goede tot uitstekende resultaten. 

Naast de algemene scholing slaapoefentherapie heeft DORIENBEWEEGT extra scholing gedaan in slaapproblemen bij ouderen. En slaapproblemen bij kinderen. 

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en is voor u direct toepasbaar. Voor meer informatie, ga naar www.slaapoefentherapie.nl . Wilt u graag weer goed kunnen slapen en in de ochtend fit wakker worden? Maak dan snel een afspraak! Voor meer informatie zie http://www.slaapoefentherapie.nl/

 

ParkinsonNet

 

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan deze ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. Voor niemand is het beeld van parkinsonsymptomen hetzelfde. Blijven bewegen bij de ziekte van Parkinson is bewezen effectief! 

U kunt bij DORIENBEWEEGT in groepsverband therapie krijgen, maar u kunt ook individueel behandeld worden. De therapie is specifiek gericht op klachten door de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op http://www.parkinsonnet.nl/

Dorien houdt jaarlijks haar kennis up-to-date door scholingen te volgen. Tijdens de behandelingen werkt Dorien o.a. met LSVT-big, Parkinson-Boksen, Mindfulness, ademhaling en slaapoefentherapie. In de therapie worden de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen toegepast. 

Verder werkt zij intensief samen met de collegae in ParkinsonNet. 

 

Stress-gerelateerde Klachten

 • RSi (KANS)
 • Lage rugklachten
 • Nekklachten
 • Hyperventilatie
 • Hoofdpijn

Neurologische Klachten

 • Ziekte van Parkinson, Parkisonisme (MSA)
 • Hernia ( Lage rug)
 • TOCS Thoracic Outlet Syndroom
 • Multiple sclerose

Bedrijfsoefentherapie

 • Werkplekonderzoek

DORIENBEWEEGT draagt bij aan een verhoogde vitaliteit op de werkvloer! Als bedrijfsoefentherapeut kijkt Dorien hierbij naar houding & beweging, (thuis)werkplekinstelling, (thuis)werkplekinrichting, veiligheid en vitaliteit (zowel fysiek als mentaal). Vraag vrijblijvend een offerte aan, door contact met mij op te nemen. 

 • Arbeidsreïntegratie

In samenwerking met Meijer Werkadvies  is het mogelijk om een arbeidsreïntegratie traject aan te bieden. Voor informatie kunt u contact met mij opnemen.